Het ontstaan van iBi Kidzz!

Hiervoor moeten we terug in de tijd naar een warme zomerse dag op 2 juli 2017!

Wij voeren nabij Ibiza, en volgden een prachtige groep dolfijnen die heerlijk aan het spelen waren in hun vrije natuur.

Na ze een tijd gevolgd te hebben zagen wij in de verte een groot wit plastic doek drijven, toen wij eenmaal dichterbij dit witte plastic doek kwamen schrokken we ons rot.


In het witte plastic doek zat een zeeschildpad vast, helemaal verstrengeld, vechtend voor zijn leven. Zwemmende bewegingen makend probeerde de zeeschildpad weg te komen en naar beneden te duiken maar het plastic kleed weerhield hem daarvan.


Zeeschildpadden houden natuurlijk van zonnebaden maar niet op deze manier! Door niet te kunnen duiken worden ze de hele dag blootgesteld aan het zonlicht, kunnen ze niet wegduiken voor boten die in de buurt varen maar nog belangrijker hun favoriete snack, de kwal, zit onder water en dus heeft hij geen enkele kans om te kunnen eten.


Wij aarzelden geen moment, we waren vlakbij de zeeschildpad aangekomen en sprongen te water om het dier op de boot te kunnen krijgen.


Na het plastic, wat om de zeeschildpad heen zat geïnspecteerd te hebben, kwamen we tot de conclusie dat er geen stukken van het plastic te strak om zijn zwempoten heen zaten waardoor we het niet zouden kunnen verwijderen. Dit is namelijk heel belangrijk, als plastic of touw langere tijd vast zit aan de zwempoten dan knelt dit af, en daardoor kan vergiftigd bloed uit de afgeknelde delen weer door de zeeschildpad zijn bloedbaan gaan stromen wat een zekere dood tot gevolg zal hebben. Dit is dus een heel belangrijk weetje!


Na enkele minuten voorzichtig snijwerk en ontrafelen van het plastic is het ons gelukt om de zeeschildpad helemaal te verlossen van het plastic wat vlak daarvoor nog zijn leven bedreigde.


We hebben de zeeschildpad zelf grondig geïnspecteerd, en na kort zoeken op het internet, kunnen vaststellen dat het om een zogenoemde Karetschildpad ging. We hebben gelukkig geen verwondingen bij hem kunnen constateren. Hierdoor konden wij besluiten dat er geen verdere hulp ingeschakeld hoefde te worden en konden we de zeeschildpad weer vrij laten in zijn natuurlijke omgeving! Free Life!


De zeeschildpad, eenmaal te water gelaten, ging er als een speer vandoor en zwom zijn hernieuwde vrijheid weer tegemoet. Ontdaan van plastic, op naar een nieuwe kans op een lang leven!


We wilden de zeeschildpad wel een naam meegeven om de herinnering nog tastbaarder te maken voor ons zelf, omdat we vlakbij Ibiza voeren hebben we de toepasselijke naam ‘iBi’ bedacht en deze aan hem meegegeven.


In de weken en maanden na deze verschrikkelijke gebeurtenis zijn wij erachter gekomen dat er rond Ibiza maar ook verder op zee heel veel, aan de oppervlakte drijvend, plastic te vinden was. Wij besloten om grote schepnetten te kopen en al varend zoveel mogelijk plastic te verwijderen in de periodes dat wij op Ibiza waren. Na een aantal jaar dit te hebben gedaan besloten wij dat we dit groter aan moesten pakken en hebben daarvoor de iBi Foundation opgericht en de welbekende catamaran ‘iBi’ aangeschaft. Deze hebben we met een uniek schoonmaaksysteem aangepast om plastic op te kunnen ruimen op zee.


Nu moesten wij natuurlijk een manier vinden om meer aandacht te creëren voor het plastic probleem en mede voor de zeeschildpadden en andere zeedieren die hier heel veel last van ondervinden.


Maar stel je ook eens voor; je word ’s morgens wakker en voordat je lekker naar beneden gaat om te ontbijten moet je eerst plastic aan de kant schuiven en van de trap afduwen om überhaupt beneden te komen, zo zullen veel zeedieren zich dus voelen!


Voor wie doen wij dit dachten wij….

Nou allereerst voor de zeedieren natuurlijk. Maar ook voor ons, de mens, maar vooral voor de kinderen want die hebben de toekomst. Wij kennen het fenomeen schone zee en schone stranden nog wel van jaren geleden maar willen we onze kinderen laten opgroeien op stranden, spelend in het water, vol met plastic? Nee dat wil niemand natuurlijk, zij moeten ook nog de kans hebben om zeeschildpadden, dolfijnen en andere zeedieren in de vrije natuur te kunnen zien. Zij willen in de toekomst genieten van een schoon strand en zee, daarom doen wij dit!

Na het bedenken van een logo, welke de stoere zeeschildpad is op onze kleding en het samenstellen van verpakkingsmaterialen zonder enig spoor van plastic zijn wij er nu klaar voor om iedereen kennis te laten maken met de kleding van iBi Kidzz! Gemaakt op een eerlijke manier, 100% biologisch katoen en natuurlijk verpakt en verzonden zonder plastic.

Wij doneren van ieder verkocht artikel 10% aan de iBi Foundation, zo kan het dus ook!


Dat is wat wij als de ideale toekomst zien, een schonere zee voor iedereen, nu en in de toekomst!


Wil jij na het lezen van het verhaal ook onze toffe duurzame kleding shoppen?

Klik hier!#zeeschildpad #ibi #ibikidzz #ibifoundation #zeedieren #redding #schoneoceaan #biologischkatoen #plastic #toekomst #catamaran #ibiza #schildpad #plasticvrij #duurzaam #duurzamekleding

288 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven